Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %-1,38
  • BIST
    %1,94
Tiramisu Pasta

Tiramisu Pasta

Tiramisu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek hamuru için

  • 5 yumurta
  • 2 su kadehi un
  • 1.5 su kadehi tozşeker
  • 1 su kadehi pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 125 gr eritilmiş ve ılıtılmış margarin
  • 1 su kadehi süt
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya

Keki nemlendirmek için

  • 1 çorba kaşığı filtre kahve
  • 1 su kadehi sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tatlı kırmızı şarap
  • 2 çorba kaşığı kahve likörü

Üzeri için

  • 300 ml krema
  • 1 çay kadehi pudraşeker
  • 750 gr labne peyniri
  • 300 gr file badem

Tiramisu Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtalar ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle 10 dakika çırpın. Un, pirinç unu, kakao, margarin, süt, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma ilave edip muntazam bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.

Hamuru 22 cm çapında yağlanmış kelepçeli iki kalıba paylaştırın. Kalıpları evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

Filtre kahveyi sıcak suya ilave edip karıştırarak eritin. Kırmızı şarap ve kahve likörünü ilave edip karıştırın. Kremayı çukur bir kaba alıp iki misli kabarıp katılaşana kadar çırpın. Labne peyniri ve 2 çorba kaşığı kahveli karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.

Fırından çıkardığınız kekleri kalıplardan çıkarın ve enine iki denk dilime kesin. Dilimlerin üzerlerini kahveli karışımla nemlendirin. Muzları ceddip dilimleyin. Kek dilimlerinin aralarına krema ve muz dilimlerini yerleştirerek üst üste dizin. Kalan krema ile kekin tüm yüzeyini kaplayın. File bademleri pastanın üzerlerine ve kenarlarına rastgele serpiştirin. Buzdolabında 20 dakika bekletip dilimliyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın