Tiramisu Dondurmalı Kat Kat Pasta Tarifi İçin malzemeler
500 ml hazır vanilyalı dondurma Yumuşak
1/2 su bardağı soğutulmuş espresso
1 koli kedi dili bisküvisi
500 ml kahveli hazır dondurma
Toz kakao
Tiramisu Dondurmalı Kat Kat Pasta Nasıl Yapılır?
10×21 ebatlarında metal kelepçeli fırın kabının tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp, soğuması için 10 dakika buzlukta bekletin. Vanilyalı dondurmayı kalıp içine doldurup spatula ile düzeltin ve tekerrür buzluğa atın. Kahve likörü ve kahveyi bir kapta karıştırın.
Kedi dili bisküvilerin yarısını karışıma daldırıp vanilyalı dondurma katının üzerine dizin. Kahveli dondurmayı bisküvilerin üzerine yayıp spatula ile düzeltin. Kalan kedi dili bisküvilerini de aynı şekilde kahveli karışıma daldırıp kahveli dondurma üzerine dizin. 2-3 saat buzlukta bekletin. Dikkatlice kalıptan çıkarın, üzerine kakao serptiğiniz pastanızı dilimleyerek servis yapın.
İtalya’nın özgün lezzeti olan pratik tiramisu tarifini listenize anekdot edebilirsiniz.