100 gram pudra şekeri 1, 5 çay kadehinden azıcık fazla
2 tatlı kaşığı granül kahve
1 su kadehi kaynamış su
Yaban mersini veya tutkuya göre başka meyveler
Üzerine serpmek için kakao
Tiramisu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk evvel bisküvileri nemlendirmek için kahve yapılıp soğutulur. Bunun için bir su kadehi kaynar su ile 2 tatlı kaşığı kahve karıştırılır ve bir geniş kaseye dökülür.
Kreması için bir kabin içine yumurta sarısı, vanilya ve pudra şekeri ilave edilip mikserle 5 dakika çırpılır köpüklü ve rengi sarih olana kadar – kenarda bekletilir.
Başka bir kabın içinde buzdolabında bekletilmiş ve soğuk olan akışkan kremayı mikserle katı olana kadar çırpılır. Labne peyniri el mikser ile çırpılıp krema ile birleştirilip karıştırılır.
Bu karışım yumurtalı karışıma ilave edilir ve hoşça karışana kadar karıştırılır.
Baton kalıbın içine streç folyo kesilip yerleştirilir. En alt kısma ince bir kat krema dökülür. Kedidili bisküviler iki taraflı kahveye nemlendirilip kremanın üzerine dizilir fotoğraftaki gibi. Bu kat bitince üzerine tekerrür krema dökülür ve meyve serpilir.
Aynı biçimde tekerrür bisküviler kahveye nemlendirilip aynı istikamette dizilir.
Son olarak kalan krema üzerine dökülüp düzenlenir ve derin dondurucuya kaldırılır En az 3 saat bekletilip.
Servis tabağına ters çevrilip 10 dakika bekletilir. Sonra kakao serpilip dilimlere kesilerek servis edilir.