Son senelerin gözde tatlısı tiramisu. Her blogda her yemek programında var neredeyse. Ben de öbür pastalardan ancak gizeme gelen tiramisuyu nihayet sınadım. İyiki sınadım. Düşündüğümden çok daha hoşlandım, çok hoş olmuştu. Hala sınamayanlar varsa veya daha değişik tarifler sınamak isteyenler varsa bu tarifi öneri ederim. Tarif Kabiliyetli Müge’den.
Ben kek olarak hazır pandispanya kullandım.
Tiramisu
Malzemeler
- 2 katlı kakolu pandispanya UNO’yu öneri ederim
- 1 su kadehi kaynar su
- 1 yemek kaşığı neskafe
- 1 yemek kaşığı şeker
Kreması
- 3 Su Kadehi Süt
- 2 Çay Kadehi Toz Şeker
- 1 Çay Kadehi Un
- 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
- 1 Kutu Vanilya
- 2 Yumurta Sarısı
- 1 Kutu Labne Peyniri
Üzerine kakao
Hazırlanması
- Sütü bir tencereye alıp içine labne hariç tüm malzemeleri koyup kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra labne peynirini katıp karıştırın.
- Kaynar su ile şekerli neskafeyi hazırlayın
- Kelepçeli kalıbınıza pandispanyanın ilk katını koyup neskafenin bir kısmı ile bu katı ıslatın
- Üzerine kremanın yarısını döküp yayın
- Pandispanyanın ikinci katını da kalan neskafe ile nemlendirip kalıbın içine yerleştirin
- Kalan kremayı da döküp yayın ve üzerine çay süzgeci ile kako serpin
- Buzdolabında en az bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Bunlar da benim çiçeklerim: Erdem’im, tere ve henüz topraktan yeni çıkan biberlerim, soğuklardan bir cinsli açamayan gülüm ve çiçek açacak mı acaba diye merakla beklediğim lilyum.