Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Teremyağlı Laz Böreği

Teremyağlı Laz Böreği

Teremyağlı Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kg. süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 adet iri çekilmiş tane karabiber
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 250 gram teremyağ

Teremyağlı Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemelerini yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olacak.
  2. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
  3. Küçük bir tabak büyüklüğünde açıp teremyağlayıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  4. Muhallebisi için süt, un, yumurta ve şekeri bir tencerede çırpın. Sürekli karıştırarak kaynatın.
  5. Şerbeti için su ve şekeri birlikte ocağa koyun. 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2-3 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
  6. Dolaptan aldığımız hamurları incecik açın.
  7. Tam orta katına muhallebimizi koyun.
  8. Diğer katları koyup kesin ve üzerine 250 gram teremyağ kızdırıp dökün.
  9. 180 derece fırında pişirin.
  10. Tatlımız ılınınca soğuk şerbeti dökün.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın