Teremyağlı Kolay Konut Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su kadehi süt
1 su kadehi akışkan yağ
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke elma kullandım
Yarım çay kaşığı tuz
6 su kadehi unhakimiyetli kullanın un markasına göre değişebilir ölçüyü
Kırılmış ceviz
Antep fıstığı
6 su kadehi su
6 su kadehi toz şeker
1-2 damla limon suyu Şerbetlenmemesi için
300 gram teremyağı
400 gram mısır nişastası Buğday nişastası da olabilir
Teremyağlı Kolay Konut Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca limon suyunu koyup 15 dk daha kaynatıyoruz.
Hamuru için tam malzemeleri koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzu 3 ‘er grup biçiminde 10 ‘ar beze olarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız. Başka Bir Deyişle toplamda 30 ufak bezeler elde ediyoruz.
Daha sonra her bir beze tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyup birbirine yapışmamasını sağlıyoruz.
İlk evvel tatlı tabağı büyüklüğünde açtığımız 10 tane bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp tepsimize yerleştirip cevizimi serpiyoruz.
Tekerrür 10 bezeyi daha açıp üstüne koyuyoruz. Tekerrür üstüne ceviz ilave ediyoruz denk bir biçimde.
Geriye kalan 10 bezeyi de tepsi büyüklüğünde açıp üstünü kapatıyoruz.
İstediğimiz biçimde tatlımızı kesimini yapıyoruz.
Hazırlanan tatlının üstü için teremyağımızı tavaya alıp eritiyoruz.
Üstünde oluşan köpüğünü emin alın.Aksi takdirde tatlınız pişme esnasında yanabilir.
En son olarak teremyağımızı üstünü dolaştırıyoruz.
Evvelden ısıttığımız fırına koyup hakimiyetli biçimde pişiriyoruz.
Tatlımız piştiğinde fırından alıp sıcak tatlı ya soğuk şerbet ilave ediyoruz. Yapan herkese şimdiden afiyet olsun.