Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Teremyağlı Kayserinin Nevzine ’si

Teremyağlı Kayserinin Nevzine ’si

Teremyağlı Kayserinin Nevzine’si Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • Yarım çay kadehi tahin
  • Yarım çay kadehi süt
  • Yarım çay kadehi toz şeker
  • Yarım çay kadehi hırpalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 kutu kabartma tozu ve vanilya
  • 2 su kadehi un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 çay kadehi üzüm pekmezi

Teremyağlı Kayserinin Nevzine’si Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mikser kabına yumuşak kasedeki teremyağı sütü akışkan yağı tahini koyalım.
  2. Mikser 1-2 dk çırpalım sonra sirkeyi cevizi kabartma tozu vanilyayı ilave edip karıştıralım .
  3. Unu da azar azar ilave edip ele yapışmaya çok katı olmaya bir hamur elde edelim yağladığımız unladığımız fırın tepsisine elimizle bastırarak yayalım .
  4. Çatalla üzerine şeritler çizelim evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirelim fırından çıkartalım .
  5. 10 dk soğumaya vazgeçelim daha evvelden şerbeti kaynatalım en son ocağı kapatınca içine pekmezi döküp iyice karıştıralım.
  6. Şerbeti bir kaba alalım iyice soğumaya vazgeçelim .
  7. Nevzine ılık olacak şerbeti soğuk olacak nevzinenin üzerine dökelim 1 saat şerbeti sürüklemesi için bekletelim .

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın