1 yemek kaşığı teremyağı tencerenin altına yapışmasını yasaklamak ve tar vermek için
Teremyağlı Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kuru bakliyatları bir gece evvelden suya koyalım. yada tam kuru bakliyatları ayrı tencerede haşlayalım. .
Şayet ki akşamdan koymadıysanız suya bakliyatları ayrı kaplarda haşlayın ve üzerine çıkan köpükleri alın iki iç kere suyunu döküp tazeleyin.
Daha sonra kuru meyveleri küp biçiminde doğrayıp sıcak su dolu bir kaseye koyup bekletelim.
Ayrı yerlerde haşlanan kuru bakliyatları hepsini bir tencerede birleştirip, teremyağı da ilave edip pişirelim. ve suyu eksilmişse su ilave etmeyi umursamama etmeyin.
Minik bir cezveye karanfilleri koyup 15 dk kaynatalım ve suyunu süzüp bakliyatların içine dökelim.
Son olarak meyveleri süzüp ve sütü de, toz şekeri ve dilerseniz baharatları da bakliyatların içine koyalım takribî 10 – 15 dk daha kaynatalım.
Daha sonra aşuremizi kaselere hisse edip üzeri hafif soğuyunca dilediğiniz gibi süsleyin. aşurenin suyu eksildikçe su ilave etmeyi unutmayın!!!!!.