Terbiyesi için:
Kuru fasulyeyi akşamdan nemlendirin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısını ayırın. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.
Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
Soğanları ceddip minik minik doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ilave ederek karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hafif bir biçimde hazırlanan basmakalıp fasulye çorbası tarifini de anekdotlarınız arasına ilave etmeyi unutmayın.