Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,82
Tepside Kabak Mücver

Tepside Kabak Mücver

Tepside Kabak Mücver Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kabak
  • 4 taze soğan
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1.5 su kadehi un
  • Yarım su kadehi ayçiçek yağı
  • Yarım su kadehi rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 kutu kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Tepside Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Suyunu sıktıktan sonra, rendelenmiş kabakları bir kap içerisine alın. 
  • Kabakların üzerine yumurtaları kırın. Evvelden rendelediğiniz beyaz peyniri de karışımın içerisine dökün. 
  • Kabartma tozunu kabın içine ilave ettikten sonra, azar azar un ilave ederek karıştırma operasyonuna başlayın. Tuz, karabiber ve pul biberi de karışıma ilave edin, koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 
  • Kullanacağınız tepsinin içine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız harcı, kaşık dayanağı ile alarak tepsinin içerisine yerleştirin. Kullandığınız kaşık ile harcın kenarlarını ve üzerini düzenleyin.
  • Evvelden ısıtılan 180 derecelik fırına, hazırladığınız karışımı atabilirsiniz. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk bir biçimde servis edebilirsiniz.
  • Fırında mücverin yanında aperitif bir şeyler sunmak istiyorsanız, ince bulgur ile hazırlanan mercimek köftesini sınayarak sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

Fırında Mücver Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları rendelerken orta kısımda bulunan çekirdekli ve sulu kısımları rendelememeye dikkat edin. Bu çekirdekler mücverin lezzetini arttıracaktır.
  • Kabağın suyunu pratik bir biçimde sıkabilmek için pak bir tülbent kullanabilirsiniz. Rendelenen kabaklar tülbente aktarıldıktan sonra derlenip daha basit sıkılabilir.
  • Mücverin çok yumuşak olmasını önlemek için, sert beyaz peynir veya lor peyniri kullanabilirsiniz. Kaşar peyniri kullanmak isteyenler ise, peyniri harç soğukken ilave etmelidir.
  • Şayet hazırladığınız harç çok fazla bölüyorsa, karışımın içine az ölçüde un ilave ederek kıvamını koyulaştırabilirsiniz. 

1 Porsiyon Tepside Kabak Mücver Kaç Kaloridir?

  • Bir çok değişik biçimde hazırlanabilen kabak mücver, fırında yapıldığında en az kaloriyi almanızı sağlar. 100 gramlık bir porsiyonda fırında pişirilen kabak mücver, takribî 65 kalori kıymetindedir. 
  • Kızartma biçiminde hazırlanan kabak mücverin bir porsiyonunda takribî 145 kalori bulunur.
  • Un ilave edilmeden yapılan ve kızartılarak pişen kabak mücveri ise vasati 100 kaloridir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın