Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra süt yağ ve suyu ilave edip azıcık daha çırpalım.
Ardından kakao kabartma tozunu vanilyayı ve unu ilave edip spatula ile karıştıralım en son damla çikolata fındık karışımını ve frambuazıda ilave edip azıcık karıştıralım.
Kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım ve karışımı kekimize dökelim. Kalıbınızın doğacağı genişlik ve derinlikte bir tencereye kalıbımızı koyalım ve yarısına gelecek kadar tencereye su ilave edelim.
Üzerine pak bir bez örtüp tencerenin kapağını kapatalım. Su kaynayana kadar orta ateşte pişirelim kaynamaya başladıktan sonra altını iyice koşalım.
Yarım saat kapağını hiç açmayalım yarım saat sonra hakimiyetli bir biçimde ara ara bakıp pişince çıkaralım ve kalıptan ters çevirelim. Yapacak olanlara afiyet olsun gerçekten yumuşacık süngerimsi bir dokusu var.