Tencerede Sufle
Tencerede Sufle Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 8 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 koli vanilin
- 8 dilim bitter çikolata
- Pudra şeker
Tencerede Sufle Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri karıştırın.
- Şeker tamamen eridiğinde içerisine sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek mikserle çırpın.
- Bu esnada geniş bir tencerenin içerisine su doldurun. Sufleyi pişirmek için ısıya dayanıklı sufle kalıpları kullanabilirsiniz.
- Tencereye doldurduğunuz su, sufle kalıplarının yarısına gelmelidir.
- Sufle kalıplarının her bcerahate 1 dilim çikolata yerleştirin.
- Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına doldurun. Kapların üzerinde 1 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
- Kalan çikolata dilimlerini, karışımın ortasına batırın.
- Sufle kalıplarını tenceredeki sıcak suyun içerisine dikkatli bir biçimde yerleştirin.
- Su kaynayana kadar, takribî 1 dakika, yüksek ateşte pişirin.
- Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatın ve 6 dakika hakimiyetli bir biçimde pişirin.
- Pişen sufleleri oda sıcaklığında bilave ettirin. Ardından elenmiş pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Tencerede Sufle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sufle kalıbınız yoksa, ısıya dayanıklı fincanlar da kullanabilirsiniz.
- Bitter çikolata yerine sütlü veya beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.
- Verilen miktarlardan vasati 4-6 şahsiyet sufle hazırlanmaktadır.
- Sufleyi pişirirken içerisine su kaçmamasına dikkat edin.
- Tencerenin kapağını kapattıktan sonra üzerine bir bez yerleştirin. Bu sayede daha kolay pişecektir.
- Sufleyi pişirme süresi maksimum 6 dakika olmalıdır. Ara gizeme hakimiyet edin. Üzeri kek görünümüne gelmeye başladığında altını kapatın.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak