Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Tencerede Sebzeli Palamut

Tencerede Sebzeli Palamut

Tencerede Sebzeli Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet palamut
  • 4 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 3 adet biber Acı ya da tatlı farketmez
  • 1/2  maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz 1 tatlı kaşığı

Tencerede Sebzeli Palamut Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Palamutları karnı yukarda kalacak biçimde tek atakta keselim.
  2. Suda bekletip süzdürelim ve tuzlayalım o kenarda beklesin.
  3. Patateslerin kabuklarını ceddip çok kalın olmayacak biçimde dilimleyelim.
  4. Dilimlediğimiz patatesleri 3 yemek kaşığı akışkan yağ,tuz ve kırmızı toz biberler ile harmanlayalım ve tenceremize dizelim.
  5. Soğanların kabuklarını da atayalım,millete millete kesip patatesin üzerine döşeyelim.
  6. Soğanların üzerine de süzdüğümüz palamutları dizelim.
  7. Biberleri yıkayıp ince ince doğrayalım onu da palamutlarımızın üzerine dizelim.
  8. Yıkayıp suyunu aldığımız maydanozu da ince ince doğrayıp üzerlerine döşeyelim.
  9. Kapağı kapalı orta ateşte 20 dakika pişirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır