1 çay kadehinden bir parmak yetersiz yoğurt süt karışımı
1 çay kadehinden bir parmak yetersiz akışkan yağ
1 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilin
2 yemek kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
Tencerede Fincan Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
Üzerine yoğurt-süt karışımı ve akışkan yağ ilave edilerek birkaç dakika çırpılır.
Daha sonra bir yerde karıştırılan kuru malzemeler elenerek karışıma ilave edilir. Şayet beğeniyorsanız kesinlikle limon kabuğu ilave etmenizi öneririm müthiş bir aroma veriyor.
Hazır olan kek hamuru yağlanmış fincanların yarısını çokta geçmeyecek biçimde hisse edilir.
Derin bir tencereye fincanlar dizilir ve fincanların yarısına kadar soğuk su ilave edilir.
Tencerenin kapağı pak bir mutfak örtüsü ile sarılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
Orta ateşte su kaynayana kadar, su kaynadıktan sonra kısık ateşte kekin kapağını en az 25 dakika açmadan pişirilir.
25 dakika sonra kapak açıldığında kürdan testi yapılır kekin içi pişmişse kek hazırdır. Servise hazır. Afiyet olsun.