Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,11
Tencere Palamut

Tencere Palamut

Tencere Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet dilimlenmiş palamut
  • 2 adet domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kapari
  • 50 gram tereyağ
  • 3/4 bir yarım+bir çeyrek en minik boy çay kadehi akışkan yağ
  • 1,5 su kadehi su
  • Karabiber
  • Tuz

Tencere Palamut Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Palamutları tuzlu suda yıkayıp süzmeye vazgeçelim. Soğanları ay biçiminde doğrayalım. Biberleri ve domatesleri de minik minik doğrayalım.
  2. Tenceremize evvel soğanları ardından biberleri sonrada domatesi ilave edelim. Tuz ile tatlandıralım fazla kaçırmayalım balıkların üzerinede tuz serpeceğiz üzerine palamutları dizelim.
  3. Tuz ve karabiber serpelim renkli karabiberler varsa daha iyi olur defne yapraklarını koyalım. Zeytinyağı dolaştıralım. 1 büyük limonun yarınının kabuklarını atayıp dilimleyip öbür yarısını sıkıp tencereye ilave edelim. Kaparileri de ilave edelim.
  4. Tereyağı minik minik dilimleyip yemeğe aktaralım. Tencerenin kenarlarından olacak biçimde suyumuzu koyalım. Üzerini kapatıp pişirmeye vazgeçelim.
  5. Altını kapatıp maydanozları ilave edip 5 dk kadar tencerenin kapağı kapalı dinlendirelim. Afiyet şifa olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın