Tencere Palamut
Tencere Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet dilimlenmiş palamut
 
- 2 adet domates
 
- 1 büyük kuru soğan
 
- 3 adet çarliston biber
 
- 1 adet kapya biber
 
- 2 defne yaprağı
 
- 1 adet limon
 
- Çeyrek demet maydanoz
 
- 2 tatlı kaşığı kapari
 
- 50 gram tereyağ
 
- 3/4 bir yarım+bir çeyrek en minik boy çay kadehi akışkan yağ
 
- 1,5 su kadehi su
 
- Karabiber
 
- Tuz
 
Tencere Palamut Tarifi Nasıl Yapılır?
- Palamutları tuzlu suda yıkayıp süzmeye vazgeçelim. Soğanları ay biçiminde doğrayalım. Biberleri ve domatesleri de minik minik doğrayalım.
 
- Tenceremize evvel soğanları ardından biberleri sonrada domatesi ilave edelim. Tuz ile tatlandıralım fazla kaçırmayalım balıkların üzerinede tuz serpeceğiz üzerine palamutları dizelim.
 
- Tuz ve karabiber serpelim renkli karabiberler varsa daha iyi olur defne yapraklarını koyalım. Zeytinyağı dolaştıralım. 1 büyük limonun yarınının kabuklarını atayıp dilimleyip öbür yarısını sıkıp tencereye ilave edelim. Kaparileri de ilave edelim.
 
- Tereyağı minik minik dilimleyip yemeğe aktaralım. Tencerenin kenarlarından olacak biçimde suyumuzu koyalım. Üzerini kapatıp pişirmeye vazgeçelim.
 
- Altını kapatıp maydanozları ilave edip 5 dk kadar tencerenin kapağı kapalı dinlendirelim. Afiyet şifa olsun.
 
 
  
		 
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
 
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
 
 
Bir Yorum Bırak