Malzemeler
İç harcı için
Şerbeti için
Üzeri için
Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritin. Ayçiçeği yağı ile karıştırıp kadayıfın üzerine 3 yemek kaşığı kadarını ilave edip karıştırın. Derin bir kapta tereyağı, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, yoğurt, sirke, tuz ve yumurtayı karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. İç harcı için kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçını ilave edip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta çay tabağından azıcık daha büyük daireler açın. Üzerine cevizli kadayıf ilave edip yuvarlak biçimde kapatın. Malzemenin hepsini aynı biçimde hazırlayıp sentez yerleri altta kalacak biçimde yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine birer badem yerleştirin. Evvelden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dolaştırın. Şerbeti iyice çekince servis yapın.
Meşhur baba tatlısı tarifine buradan erişebilirsiniz.