Dilerseniz tel kadayıflı panna cottaları ters çevirmeden üzerine kadayıfları ilave edip servis yapabilirsiniz.
Kremadan 50 ml kadarını bir kaseye alın ve toz jelatini ilave edip içinde kaynayan su olan bir kabın üzerine oturtun. Benmari usulü kremayı ısıtın ve jelatin eriyinceye kadar karıştırın.
Kalan kremayı bir tencereye aktarın. Şekeri ve vanilyayı ilave edin. Şeker iyice eriyinceye kadar kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Jelatin ve krema karışımını da ilave edin.
Yoğurdu ayrı bir yerde pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve kremalı karışıma ilave edin. Chia tohumunu da ilave edip spatula ile iyice karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin.
Servis yapmadan evvel tel kadayıfı hazırlayın. Bunun için tereyağını kısık ateşte erittikten sonra tel kadayıfın üzerine dökün. İyice didikledikten sonra geniş bir tavada şekerle beraber kavurun. Tarçını ilave edip tatlandırın.
Buzdolabından aldığınız panna cottaları servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Ufak parçalar halinde kıtırlaştırdığınız ılık tel kadayıfları panna cottaların üzerine serpin ve hemen servis yapın.
Lezzetli tel kadayıflı puding tarifi için tıklayın.