Tek Porsiyonluk Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su kadehi un
3 yumurta
1 su kadehi şeker
1 çay kadehi akışkan yağ
1 su kadehi süt
3 yemek kaşığı kakao
2 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
2.5 su kadehi süt
Yarım su kadehi toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 kibrit paketi kadar tereyağı
1 kutu çikolata 80 gramlık isteğe göre bitter de olabilir sütlü olabilir
Tek Porsiyonluk Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı
Bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çok hoş çırpıyoruz.
Arttan içine akışkan yağı, sütü koyarak azıcık daha çırpıyoruz sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da koyup köpüğü sönmeyecek biçimde karıştırmaya devam ediyoruz.
Öbür tarafta porsiyonluk kaplarımızın güveç de olabilir fırına dayanıklı seramik de olabilir altlarını hoşça yağlıyoruz.
Hamurumuzu kaplarımızın yarısına gelecek biçimde denk olarak paylaştırıyoruz.
Evvelden ısıttığımız 160 derecelik fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.
Keklerimizin pişip pişmediğini kürdanla hakimiyet ediyoruz ve fırından çıkarıyoruz.
Öbür taraftan sosumuz için tenceremize sütü, toz şekeri, kakaoyu koyup hoşça karıştırıyoruz.
Sosumuz kaynamaya başladığı zaman altını kapatıyoruz.
Çikolata ve tereyağını da koyup eriyen kadar iyice karıştırıyoruz.
Fırından çıkardığımız keklerimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sosumuzu hepsinin üzerine paylaştırarak döküyoruz. Afiyet sağlık olsun