Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tek Lokmalık Turuflar

Tek Lokmalık Turuflar

Tek Lokmalık Turuflar Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram sade petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su kadehinde bir parmak beceriksiz süt kullandım sizde yavaş yavaş kıvamına göre süt ilave edin
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık yada ceviz
  • 160 gram sütlü çikolata
  • 40 gram beyaz çikolata

Tek Lokmalık Turuflar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bisküviler rondoda toz haline getirilir.
  2. Tavada 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir ve bisküvilerin üzerine dökülür.
  3. Ardından kakao, pudra şekeri, fındığı eklenir karıştırılır.
  4. Süt yavaş yavaş kıvamına göre eklenir.
  5. Şayet bisküvili harç derleniyorsa olmuş demektir.
  6. Tek lokmalık olacak biçimde ufak ufak toplar yapılır.
  7. Bu miktardan takribî 30-35 adet çıkıyor.
  8. Bisküvili toplar 6-7 dk kadar buzluk soğumaya vazgeçilir.
  9. Bu sırada çikolatalar benmari usulü eritilir.
  10. Buzluktan çıkarttığımız bisküvili topları çikolataya daldırıp yağlı kağıt üzerinde donmasını bekleyelim.
  11. Üzerlerine eritilmiş beyaz çikolata sıkalım.
  12. Çikolata donunca servis tabağına alabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın