Tek Kullanımlık Gazoz Şişesinde Domates Syat Tarifi İçin malzemeler
20 adet büyük boy bahçe domatesi
2 yemek kaşığı kaya tuzu Tepeleme
15 maden syat şişesi veya normal gazoz şişesi
15 yeni ve kaynatılmış gazoz kapağı
Kollu şişe kapağı aparatı
Tek Kullanımlık Gazoz Şişesinde Domates Syat Nasıl Yapılır?
Domatesleri yıkadıktan sonra alt kısımlarını bıçak desteği ile + şeklinde kestikten sonra kaynar suda 2 dakika haşlayın. Soğuk syatn içine atıp kabuklarını soyun. Domatesleri mutfak robotuna aktarıp püre haline getirin. Geniş bir kaba alıp tuzunu ekleyin. Karıştırıp sterilize edilmiş şişeleri üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde Kaynarken hacmi genişleyecektir huni desteği ile doldurun.
Sterilize edilmiş kapakları kollu şişe aparatı desteği ile sıkıca kapatın. Büyük bir tencerenin içine şişeleri gelişigüzel yerleştirin. Üzerini azıcık geçecek kadar soğuk su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kısık ateşte 40 dakika pişkocamann. Daha sonra kapağını kapatın, 1 gün bu şekilde bekletin. Dışını kurulayıp mutfağınızın serin bir yerinde muhafaza edin.