Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,06
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %1,14
Tejaj Mısakkah

Tejaj Mısakkah

Tejaj Mısakkah Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ince lavaş ekmeği
  • 100 gr tavuk
  • 15 gr sivri biber
  • 15 gr soğan
  • 1 dal taze kişniş
  • 4 kiraz domates
  • 1 taze soğan
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 25 ml zeytinyağı
  • 50 ml ayçiçeğiyağı
  • Tuz
  • karabiber

Tejaj Mısakkah Nasıl Yapılır?

Lübnan mutfağından özel tejaj mısakkah tarifi:

  • Soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Tavukları ince kıyarak soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Biberleri ince kıyıp karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve sumağı ilave edip harmanlayın.
  • Lavaş ekmeğinin içine karışımı paylaştırıp dürüm biçiminde sarın. Izgarada kızartıp üçer cm boyunda kesin. Servis tabağına yerleştirin.
  • Kiraz domatesleri ayçiçeğiyağında kızartın. Kızarmış kiraz domates, taze soğan ve taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın