Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,13
  • BIST
    %2,52
Taze Otlu Karmaşık Sebze

Taze Otlu Karmaşık Sebze

Taze Otlu Karmaşık Sebze Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr brokoli
  • 300 gr karnabahar
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 200 gr mantar

Üzeri için

  • ¼ demet maydanoz
  • 2~3 dal taze biberiye
  • 2~3 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri

Taze Otlu Karmaşık Sebze Nasıl Yapılır?

  • Brokoli ve karnabaharları ufak çiçeklere ayırıp yıkayın. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra verev biçimde dilimleyin bilye havuç da kullanabilirsiniz.
  • Patateslerin kabuklarını atadıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kesin. Üzeri için tüm yeşillikleri ince kıyın.
  • Parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Sebzeleri gelişi hoş fırın kabına yerleştirin.
  • Tereyağlı ot karışımını sebzelerin üzerine parça parça yerleştirin. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  • Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıdı fırın kabının üzerinden alıp 5-6 dakika daha pişirin.
  • Fırından almaya yakın parmesan peyniri serpip tekerrür fırına verin. 2 dakika sonra fırından alıp sıcak servis yapın.  

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın