Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Taze İncirli Bar

Taze İncirli Bar

Taze İncirli Bar Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi yulaf ezmesi
  • 1 su kadehi file badem
  • Yarım su kadehi kocaman çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su kadehi hindistan cevizi
  • 1 çay kadehi ay çekirdeği içi tuzsuz
  • 1 çay kadehi susam
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 8 taze incir
  • Yarım su kadehi bal
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Taze İncirli Bar Nasıl Yapılır?

Taze incirlerin kabuklarını incecik atayıp mutfak robotunda püre haline getirin. Derin bir kaba aldığınız incir püresine bal ve eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın.

Değişik tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız incirli ve yemişli harcı kağıt üzerine yayın. Evvelden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp ılındırın. İnce uzun çubuklar biçiminde dilimleyin.

Dilimleri tekerrür fırına verip 15 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğuyuncaya kadar bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın