Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,45
  • ALTIN
    %0,89
  • BIST
    %0,39
Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g Brüksel lahanası
  • 250 g arpacık soğan
  • 1 adet tavuk göğüs eti Kocaman kuşbaşı doğranmış
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz Tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tepeleme çay kaşığı kimyon Tepeleme
  • 5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı biber salçası Tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası Tepeleme
  • 1/2 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 su kadehi su Ilık

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etini yıkayıp süzün ve bir kenarda bekletin. Brüksel lahanalarının en üst kabuklarını soyarak yıkayın.
  • Arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini de soyup temizledikten sonra yıkayın.
  • Tüm sebzeleri ve tavuk etini tenn bir karıştırma kabına alın. Tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın.
  • Ardından domates sosunu veya biber salçasını, domates salçasını ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın.
  • Daha sonra fırın kabına veya güveç tencereye aktarın. Üzerine syat gezdirin ve önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında syatnu sürükleyip, tavuk ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Fırından alarak 5 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın