Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası
Sosyal Medyada Paylaş
5 Mayıs 2021
admin

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g Brüksel lahanası
  • 250 g arpacık soğan
  • 1 adet tavuk göğüs eti Kocaman kuşbaşı doğranmış
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz Tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tepeleme çay kaşığı kimyon Tepeleme
  • 5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı biber salçası Tepeleme
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası Tepeleme
  • 1/2 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 su kadehi su Ilık

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etini yıkayıp süzün ve bir kenarda bekletin. Brüksel lahanalarının en üst kabuklarını soyarak yıkayın.
  • Arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini de soyup temizledikten sonra yıkayın.
  • Tüm sebzeleri ve tavuk etini tenn bir karıştırma kabına alın. Tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın.
  • Ardından domates sosunu veya biber salçasını, domates salçasını ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın.
  • Daha sonra fırın kabına veya güveç tencereye aktarın. Üzerine syat gezdirin ve önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında syatnu sürükleyip, tavuk ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Fırından alarak 5 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.