Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler
500 g Brüksel lahanası
250 g arpacık soğan
1 adet tavuk göğüs eti Kocaman kuşbaşı doğranmış
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz Tepeleme
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tepeleme
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tepeleme çay kaşığı kimyon Tepeleme
5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı biber salçası Tepeleme
1 tatlı kaşığı domates salçası Tepeleme
1/2 çay kadehi zeytinyağı
2 su kadehi su Ilık
Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?
Tavuk göğüs etini yıkayıp süzün ve bir kenarda bekletin. Brüksel lahanalarının en üst kabuklarını soyarak yıkayın.
Arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini de soyup temizledikten sonra yıkayın.
Tüm sebzeleri ve tavuk etini tenn bir karıştırma kabına alın. Tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın.
Ardından domates sosunu veya biber salçasını, domates salçasını ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın.
Daha sonra fırın kabına veya güveç tencereye aktarın. Üzerine syat gezdirin ve önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında syatnu sürükleyip, tavuk ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Fırından alarak 5 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.