1/4 çay kaşığı sarımsak tozu Apaçık bir tadı olduğu için fazla ilave etmeyin
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1.5 tatlı kaşığı kaşığı susam yağı
1/2 kahve fincanı kırmızı biber sosu
Tavuklu Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
Büyük bir kasede doğranmış tavuğa bir yemek kaşığı zeytinyağı, toz sarımsak, 1/2 çay kaşığı tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
Daha sonra darı nişastasını ilave edin. Tüm tavuk parçalarının darı nişastasıyla kaplanmasına itina gösterin.
Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve hazırladığınız tavuk parçalarını ilave ederek orta ateşte soteleyin.
Doğranmış yeşil, kırmızı biberleri ve sarımsakları ilave ederek sotelemeye devam edin. Daha sonra sarımsakları ilave ederek sarımsakların kokusu çıkana kadar pişirin.
Bu arada taze fasulyeleri hafif diri kalacak biçimde takribî 7-8 dakika haşlayıp süzün.
Haşladığınız taze fasulyeleri, susam yağını, zencefili ve biber sosunu pişirdiğiniz tavuğa ilave ederek iyice karıştırın. 5-6 dakika beraber pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.