Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,48
Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram kemiksiz tavuk but Kocaman doğranmış
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1 adet yeşil dolmalık biber ince doğranmış
  • 500 g taze fasulye
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber 
  • 5 diş sarımsak Doğranmış
  • 1 çay kaşığı zencefil İsteğe bağlı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1/4 çay kaşığı sarımsak tozu Apaçık bir tadı olduğu için fazla ilave etmeyin
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1.5 tatlı kaşığı kaşığı susam yağı
  • 1/2 kahve fincanı kırmızı biber sosu

Tavuklu Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir kasede doğranmış tavuğa bir yemek kaşığı zeytinyağı, toz sarımsak, 1/2 çay kaşığı tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
  • Daha sonra darı nişastasını ilave edin. Tüm tavuk parçalarının darı nişastasıyla kaplanmasına itina gösterin.
  • Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve hazırladığınız  tavuk parçalarını ilave ederek orta ateşte soteleyin.
  • Doğranmış  yeşil, kırmızı biberleri ve sarımsakları ilave ederek sotelemeye devam edin. Daha sonra sarımsakları ilave ederek sarımsakların kokusu çıkana kadar pişirin. 
  • Bu arada taze fasulyeleri hafif diri kalacak biçimde takribî 7-8 dakika haşlayıp süzün.
  • Haşladığınız taze fasulyeleri, susam yağını, zencefili ve biber sosunu pişirdiğiniz tavuğa  ilave ederek iyice karıştırın. 5-6 dakika beraber pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Tavuklu Taze Fasulye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavukları pişirmeden evvel kuşbaşı olarak doğrayın.
  • Tarifte sarımsak tozu yerine, ezilmiş bir diş sarımsak da kullanabilirsiniz.
  • Taze fasulyeleri haşlamadan evvel uçlarını kesin ve elinizle minik parçalar haline getirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın