İlk olarak sarımsak ve soğanı atayıp yıkayın. Ardından duruladığınız soğanı minik olmayan parçalara ufalayarak sarımsak ile beraber tencereye koyun. Tavuk göğsü ve tavuk budunu yıkayıp tencereye ilave edin. Dilerseniz tavukları da birkaç parçaya ufalayabilirsiniz.
Tavukların üzerini geçecek kadar su ilave ederek tencereyi ocağa alın. Tavuklar pişene kadar, takribî 30 dakika kaynatın. Pişen tavukları bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları minik minik parçalar halinde didin.
Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun ham kokusu çıktıktan sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için süratli bir biçimde karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek tavuk suyunu blenderdan geçirin.
Netice olarak tavuk suyunun pürüzsüz bir kıvama erişmesi gerekiyor. Kaynayıp kıvamı yakaladığında tavuk suyuna tel şehriye, rendelenmiş havuç ve didiklenmiş tavuk etlerini ilave edin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Üzerine limon, ince kıyılmış maydanoz ve pul biber serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tavuk suyu çorbasını, imam bayıldı ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tavuk Suyu Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Çorbanın daha aromalı olması için, içerisine bir parça bulyon ilave edebilirsiniz.
Çorbanın kıvamı koyu olduysa azar azar su ilave ederek açabilirsiniz.
Soğanları durulamadan evvel bir müddet suda bekletebilirsiniz. Böylece acılıkları daha seri gidecektir. Tavuk suyu çorbasını zeytinyağlı sos ile tatlandırabilirsiniz.
1 Porsiyon Tavuk Suyu Çorbası Kaç Kaloridir?
Baharatlar ile sunulan çorbanın bir porsiyonu takribî 115 kaloridir. Protein bakımından zengin olan tavuk suyu çorbasını, perhiz listelerine de ilave edebilirsiniz.