Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tavuk Göğsü Ve Supangle Birarada Kaşık Tatlısı

Tavuk Göğsü Ve Supangle Birarada Kaşık Tatlısı

Tavuk Göğsü Ve Supangle Birarada Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veye margarin
  • 1 su kadehi un
  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 2, 5 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kadehi şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım kutu krema
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 80 gram çikolata
  • Nesquik veya kakao

Tavuk Göğsü Ve Supangle Birarada Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Azıcık sabırla beklemek gerekiyor olsa da tamamen bittikten sonra bu emeğe dokunuyor. İlk olarak tavuk göğsümüzü yapıyoruz.
  2. Bunun için bir tencerede tereyağımızı yakmadan eritiyoruz üzerine unumuzu ilave edip kısık ateşte unun da rengi değişmeyecek kadar kavuruyoruz.
  3. Un azıcık fazla katı kazançsa gözünüze benim gibi 1 yemek kaşığı akışkan yağ ilave edebilirsiniz. Un kavrulduktan sonra üzerine iyice çırparak sütü ilave ediyoruz ocağı azıcık açabilirsiniz.
  4. Altta kavrulan un iyice açılınca şekeri ilave edip süt kaynayana ve yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
  5. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilyayı ilave edip mikserle erinmeden 5 dakika kadar çırpıyoruz.
  6. İsterseniz tek bir kapta isterseniz tek tek kuplara tavuk göğsümüzü bölüştürüyoruz. Soğumaya vazgeçiyoruz.
  7. Dedim ya tatlı azıcık sabır işi. Tavuk göğsü soğuyunca üzerini streç film geçirip 2 3 yerinden kürdanla delip dolapta donmaya vazgeçiyoruz.
  8. Ben akşamüstü yapmıştım ve ertesi güne kadar dolapta beklettim. Şayet sabah erken saatte yaparsanız asgari 5 saat bekletmeniz de yeterli olacaktır.
  9. Supangle üretimi için bir tencereye sütümüzü döküp karıştırma teliyle karıştıra karıştıra nişasta ve kakaoyu ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz.
  10. Tatlıyı bu safhada henüz ocağa almıyoruz. Süt nişasta ve kakao iyice karıştır tan sonra şekeri ilave edip elimizle çırpmaya devam ediyoruz.
  11. Bu esnada 3 yumurta sarımızı tek tek karıştırmaya devam ederek ilave ediyoruz. En sonda kremayıda ilave edip tencereyi ocağa alıyoruz.
  12. Orta ateşte iyice muhallebi kıvamı alana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan altıktan sonra hemen vanilya, tereyağ ve ufaladığımız çikolata parçalarını ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.
  13. Üzerinin kabuk yakalamaması için streç filmle bütün tatlının üstüne dokunacak gibi kapatıp soğumaya vazgeçiyoruz.
  14. Neredeyse 1 saat kadar. Hali Hazırda ılıksa azıcık daha bekleyin lütfen.
  15. Supangle tamamen soğuduktan sonra dolaptan evvelden hazırladığımız tavuk göğsünü çıkarıyoruz.
  16. Supangleninde streç filmini çıkardıktan sonra bir tur mikserle çırpalım bunu önemsememe etmeyin ister istemez fazla yoğunlaşma kabuklanma olabilir kesinlikle çırpın.
  17. Supanglemizi tavuk göğsünüzün üzerine ilave edip dolapta soğumaya vazgeçiyoruz. Muhtemelse 1 gece. Beklenen lezzeti almak için sabırlı davranırsanız pişman olamazsınız.
  18. Ben ilk gün akşam üstü tavuk göğsünü yaptım ertesi gün öğleden sonra supangleyi birleştirip 1 gün daha bekledim. Ama tavuk göğsünü 1 gece bekletip supangleyi sabah erken saatte yaparsanız akşamına yiyebilirsiniz.
  19. Üzerine kakao serpip kaşıkla tabaklara servis edebilirsiniz. Ben yoğun olmasın diye nesquik serptim ayrı bir tat kattı.
  20. Unutmayın her hoşluk azıcık emek ister. Tadı damaklarda kalacak yemeklere doyulmayacak ve tekerrür tekerrür istenecek tatlılardan. Afiyet olsun. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın