Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tavuk Göğsü

Tavuk Göğsü

Bu tatlıyı üniversitedeyken bir ablamız yapardı. Ablayı hoşlandığımdan midir yoksa gerçekten çok hoş olduğundan mıdır ya da talebe kısmının eline çok fazla tatlı geçmediğinden midir öğrenmem yemeye doyamazdım. Dostlarımın geleceği birgün ben de bu tatlıyı yapmak istediğimde azıcık naz yaparak vermişti ablam bana bu tarifi. Hala cüzdanımda taşırım o el yazısı ile yazdığı tarifi. Bir müddettir yine sınamak istiyordum dün akşama nasip oldu. Tekerrür yapınca kavradım ki bu tatlı hem çok pratik hem de tadı gerçekten çok hoş. Konutta bizim için yaptığımdan yarım miktar kullandım ve minik kare borcam bütün geldi. Siz şayet bütün miktar yaparsanız büyük kare borcam yeterli gelecektir. Malzemeler:

  • 4 su kadehi süt
  • 2 çay kadehi şeker
  • 2 çay kadehi un
  • 1/2 koli margarin veya tereyağı ben kullanırken bu miktardan daha az kullandım
  • 1 koli kakaolu petibör bisküvi
  • 1 koli vanilya bu da tarifte yoktu oyüzden ben ilave etmedim ama nasihatim vanilya ilave edin, ben birdahaki sefere ilave edeceğim
  • 2 adet muz dilerseniz başka bir meyve kullanabilir veya hiç kullanmaya da öğrenirsiniz. Olağan tarifte yoktu ben kendim ilave ettim

Hazırlanması:

  • Tencereye un, şeker vevanilyayı katıp karıştırın üzerine sütünü ilave edip ocağa koyun.
  • Ocakta sütü karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın
  • Kıvama gelince margarinini ilave edin. Margarinin eridiği sırada şayet kıvamı yoğunlaştıysa altını kapatarak karıştırmaya devam edip margarinin tamamını eritin.
  • Kare bir borcama bisküvüleri dizin, üzerine dilediğiniz meyveyi aralıklı dizdikten sonra muhallebiyi üzerine dökün. Biskivülerden kalan 4-5 taneyi elinizle ezerek toz haline getirin ve tavuk göğsünün üzerine serpin.
  • Soğuk olarak dilimleyerek servis yapın

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
tavuk göğsü

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın