Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %1,94
Tavuk Etli Ve Kırmızı Biberli Pilav

Tavuk Etli Ve Kırmızı Biberli Pilav

Tavuk Etli Ve Kırmızı Biberli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 cm büyüklüğünde zencefil kökü
  • 225 gr tavuk göğüs eti
  • 4 su kadehi haşlanmış pirinç
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 su kadehi tane mısır
  • 1 tatlı kaşığı köri sosu
  • 2 yumurta
  • Tuz

Tavuk Etli Ve Kırmızı Biberli Pilav Nasıl Yapılır?

Kıyılmış soğanı tencereye alın. Zeytinyağı ilave edip orta ateşte 1 dakika kavurun. Kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş zencefili ilave ederek 2 dakika kavurun. Karışıma küp doğradığınız tavuk etlerini de ilave ederek kavurmaya devam edin. Pirinci, ince dilimlenmiş kırmızıbiberi, mısırı, köri sosu ve tuzu ilave ederek yüksek ateşe 1 dakika karıştırın. Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Tavuk etli pilava çırpılmış yumurtayı ilave ederek yumurtalar hafif pişene kadar ateşte bekletin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın