Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %0,63
  • ALTIN
    %-1,25
  • BIST
    %1,16
Tavuk Etli Güveç

Tavuk Etli Güveç

Tavuk Etli Güveç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 4 tavuk göğüs eti
  • 400 gr mantar
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Tavuk Etli Güveç Nasıl Yapılır?

  • Bu özel Tavuk etli güveçi yemek tarifleri listenize ilave etmeyi unutmayın. Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ilave edip 3 dakika kavurun.
  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırarak ham görüntüsü kayboluncaya kadar pişirin.
  • Küp doğranmış domatesleri, sivribiberleri ve mantarları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika pişmeye vazgeçin. Tuz, karabiber ilave edin.
  • Yemeği güveç kaplarına paylaştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın