Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %-1,01
Tavuk Etli Barbunya

Tavuk Etli Barbunya

Tavuk Etli Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram barbunya fasulyesi
  • 12 ufak tavuk but
  • 4 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 soğan
  • Kırmızı topbiber
  • 1 çay kadehi ayçiçeği yağı
  • 3 su kadehi sıcak su
  • Taze biberiye
  • 1 çay kaşığı kırmızı tane biber
  • Tuz

Tavuk Etli Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayın.Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
  • Domatesleri ceddip küp biçiminde doğrayın.Soğanları arınıp kıyın.
  • Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.Tavuk etlerini ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  • Domates ve salçaları ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Barbunya, sıcak su, tuz ve tane biberleri ilave edin.
  • Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan etli barbunya tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın