Malzemeler
Yapılışı
İlk olarak tavaya tereyağını alıp eritiyoruz ve içine şekerle tel kadayıfı atıyoruz. Hepsini karıştırarak kavuruyoruz. İçine cevizi de ilave edip biraz daha kavurmaya devam edip ocaktan alıyoruz.
Ardından tencereye un, nişasta ve şekeri atıyoruz ve karıştırıyoruz. İçine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Muhallebi kıvamına gelmeye başladığında vanilyayı ve kremayı döküyoruz ve karıştırıyoruz. Sonrasında çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Cam kapların en alt tarafına hazırladığımız tel kadayıflı karışımdan koyuyoruz. Onun üzerine de hazırladığımız muhallebiden döküyoruz. Onun üstüne de yeniden tel kadayıflı karışımı ilave ediyoruz.
Servis yaparken isteğe göre ceviz veya nar ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.