1 kilo mezgit şahıs rakamına göre arttırıp eksiltebilirsiniz
1 su kadehi mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Akışkan yağ
Tavada Mezgit Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Balıkları aldığınız yerde arındırıp bol suda yıkayıp süzün suyunu iyice çeksin.
Mısır unu, tuz ve kırmızı toz biberi geniş bir tabağa ilave edip karıştırın.
Arınılmış süzülmüş balıkları mısır ununa bulayıp fazla ununu silkeleyip tavaya dizin.
Bitince tavayı ocağa alıp, orta ateşte 3-5 dk tava ısınınca kenarına ve ortasına doğru akışkan yağı dolaştırın.
Bir tarafı kızarınca öbürü tarafını çevirmeden evvel bir kapak takviyesiyle yağını süzdürün.
Daha sora döndürüp tavaya alın. Üzerine süzdüğünüz yağı tekerrür tavaya alın nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak yanında bol salata eşliğinde servis edin. Sınayacaklara afiyet olsun.