Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Tavada Kupez (Gupez) Balığı

Tavada Kupez (Gupez) Balığı

Tarifin Öyküsü

Tavada Kupez Gupez Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kupez balığı
  • 2 – 3 yemek kaşığı akışkan yağ
  • Biraz tuz
  • 1 – 2 su kadehi mısır unu

Tavada Kupez Gupez Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balıkları arınıp yıkayıp suyunu sürdürelim.
  2. Suyu süzülünce balıkları az bir tuz ile tuzlayip her yerini mısır ununa bulayalım.
  3. Balıkların kuyrukları tavanın ortasına gelecek biçimde tavaya dizelim.
  4. Gövdeleri tavanın dış kısmına gelsin.
  5. Üzerine çok az akışkan yağ dolaştırıp ocağa alalım. bu balık yağlı bir balıktır o surattan derin yağda değil az yağda kızartıyoruz
  6. Tavayı çevire çevire balıkların kızarmasını sağlayalım.
  7. Daha sonra ters çevirip öbür tarafını pişirelim.
  8. Yağ yetersizimiz varsa az daha yağ dolaştırabilirsiniz.
  9. Çıtır çıtır lezzetli bir balık olacaktır. Bu operasyon 5 ila 10 dk arası değişiyor. Balığımız iyice kızarınca yemeye hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın