Elma ve armudun kabuklarını atadıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Üzerine limon suyunu dolaştırın. Tavaya meyveleri ilave edin. Üzerine esmer şekerin yarısını ve tarçını ilave edip meyveler yumuşayana kadar pişirip ayrı bir tabağa alın. Derin bir kasenin içine kalan şekeri, müsliyi ve unu ilave edip karıştırın. Üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla parça parça olacak biçimde karıştırın. Aynı tavaya hamurunuz alıp orta ateşte rengi dönene kadar kavurup tabağa alın. Aynı tavaya pişirdiğiniz meyveleri alın. Üzerine hazırladığınız crumble hamurunu da ilave edip yayın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra servise alın.
Dilerseniz, fit elmalı crumble veya elmalı crumble tarifini de sınayabilirsiniz.