Kuru kayısı ve kuru üzümü azıcık ılık suda bekletin. Elmaları limonlu suya kocaman küp biçiminde doğrayın.
Bir tavada elmalar, çeyrek limonun suyunu, 1/4 su kadehi toz şekeri ve tarçını az tereyağı ile kavurun. Suyunu süzerek kayısı ve kuru üzümleri tavaya ilave edin.
Un, badem unu ve kabartma tozunu bir kasede, vanilya ile kremayı başka bir kasede karıştırın.
Üzerine yumurtaları ve yoğurdu ilave edip çırpın. Unlu toz harcı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edin.
Tüm malzemeleri karıştırarak kek harcını hazır hale getirin. Tavayı ısıtın ve kekin her iki güzergahını da pişirin.
Tava kekini, konut üretimi çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tava Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kek harcının topaklanmaması için, tereyağını evvelden çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Kekinizin pofuduk olmasını istiyorsanız, bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
Harcı hazırladıktan sonra topaklanma oluşmasını önlemek için mikserden geçirin.
Kek harcını tavaya dökmeden evvel, tavayı tereyağı ile yağlayın. Böylece dibinin yakalamasını önleyebilirsiniz.
Keki pişirirken ocağın kısık ateşte olmasına dikkat edin.
1 Porsiyon Tava Keki Kaç Kaloridir?
Tava kekinin bir porsiyonu, takribî 260 kaloridir. Karbonhidrat bedeli yüksek olduğu için, ufak porsiyonlar halinde harcanmalıdır.