Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,89
  • ALTIN
    %-2,53
  • BIST
    %1,15
Tava Keki

Tava Keki

Tava Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet elma
  • 1/4 limonun suyu
  • 1/2 su kadehi toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç kuru kayısı Küp doğranmış
  • 1 su kadehi un
  • 1 çay kadehi badem unu
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su kadehi krema
  • 1/2 vanilya çubuğu 
  • 80 g tereyağı

Tava Keki Nasıl Yapılır?

  • Kuru kayısı ve kuru üzümü azıcık ılık suda bekletin. Elmaları limonlu suya kocaman küp biçiminde doğrayın.
  • Bir tavada elmalar, çeyrek limonun suyunu, 1/4 su kadehi toz şekeri ve tarçını az tereyağı ile kavurun. Suyunu süzerek kayısı ve kuru üzümleri tavaya ilave edin. 
  • Un, badem unu ve kabartma tozunu bir kasede, vanilya ile kremayı başka bir kasede karıştırın.
  • Üzerine yumurtaları ve yoğurdu ilave edip çırpın. Unlu toz harcı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edin.
  • Tüm malzemeleri karıştırarak kek harcını hazır hale getirin. Tavayı ısıtın ve kekin her iki güzergahını da pişirin.
  • Tava kekini, konut üretimi çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tava Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kek harcının topaklanmaması için, tereyağını evvelden çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Kekinizin pofuduk olmasını istiyorsanız, bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
  • Harcı hazırladıktan sonra topaklanma oluşmasını önlemek için mikserden geçirin.
  • Kek harcını tavaya dökmeden evvel, tavayı tereyağı ile yağlayın. Böylece dibinin yakalamasını önleyebilirsiniz.
  • Keki pişirirken ocağın kısık ateşte olmasına dikkat edin.

1 Porsiyon Tava Keki Kaç Kaloridir?

Tava kekinin bir porsiyonu, takribî 260 kaloridir. Karbonhidrat bedeli yüksek olduğu için, ufak porsiyonlar halinde harcanmalıdır. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın