Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Tava Katmeri

Tava Katmeri

Tava Katmeri Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr baklavalık un
  • Aldığı kadar su
  • 4 parça sahan kaymağı

Kızartmak için:

  • Akışkan yağ
  • Tuz

Şurup için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için:

1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı

Tava Katmeri Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Aldığı kadar su ve tuz ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın. Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın. Takribî 2 saat dinlendirin.
  • Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın. Hamurun bir ucundan yakalayıp havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın.
  • Hamurun ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf biçiminde kapatın. Agresif yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin.
  • Malzeme bitinceye kadar operasyona devam edin. Katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine antepfıstığı serperek ılık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Antep usulü katmer tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın