Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Aldığı kadar su ve tuz ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın. Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın. Takribî 2 saat dinlendirin.
Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın. Hamurun bir ucundan yakalayıp havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın.
Hamurun ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf biçiminde kapatın. Agresif yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin.
Malzeme bitinceye kadar operasyona devam edin. Katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine antepfıstığı serperek ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, Antep usulü katmer tarifine de göz atabilirsiniz.