Hamur işi denince akla gelen ilk tariflerden biri olan Tatlı Poğaça Tarifi ile sizlerleyiz kadınlar. Fakat; bugün sizler ile paylaşacağımız poğaça tarifimin isminden de kavrayacağınız üzere sıradan tariflerden değişik tatlı bir poğaça olacak. Özellikle değişik lezzet arayan takipçilerimiz için seçtiğim bu tarifin yerine illa ki sıradan bir poğaça tarifi istiyorsanız kadınlar teklifim sitemizde yer alan Puf Poğaça Tarifidir.
Tatlı Poğaça ile hem doyurucu hem de tatlı olduğu için özellikle tatlı krizleriniz için seçim edebilirsiniz. Tatlı poğaça tarifimiz için kullanılan reçelin tercihine sizlere vazgeçiyorum. Ben tatlı poğaça tarifim için kayısı reçelini seçtim. Evet sevgili kadınlar damak zevkinize göre seçeceğiniz Tatlı Poğaça Tarifi sizlerle basit gelsin kadınlar….
3,5 çay fincanı un.
100 gr erimiş margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
2 yemek k. pudra şekeri
2 yumurta sarısı
iç harcı için:
1 çay fincanı reçel
3 yemek k.fındık
üzeri için:
toz yeşil fıstık
reçel şurubu
Hamur yoğurma kabına unu alalım ortasını açalım, margarini ve yumurta sarısını ilave edelim elimizle karıştıralım. Süt, sıvıyağı, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri katıp yoğuralım. Kıvama gelen kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım. elimizde açalım içine reçel sürelim üzerine file badem alalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar yakalayalım. Pişen tatlı poğaçaları servis tabağına alalım, üzerine reçel şurubu sürüp toz yeşil fıstık serpip servise sunabiliriz. Afiyet olsun.