Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,74
  • BIST
    %-1,13
Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası

Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası

Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 tatlı patates
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 500 g Brüksel lahanası
  • 2 limonun suyu
  • Yarım çay kadehi taze yaban mersini
  • 1 çay kadehi kaju fıstığı
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu

Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Tatlı patatesleri küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dolaştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Dörde dağıldığınız Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar takribî 15-20 dakika soteleyin.
  • Limon suyu, tatlı patates, yaban mersini, kaju fıstığını ve keten tohumunu ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın