Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler
2 tatlı patates
Yarım çay kadehi zeytinyağı
Tuz
Karabiber
500 g Brüksel lahanası
2 limonun suyu
Yarım çay kadehi taze yaban mersini
1 çay kadehi kaju fıstığı
1 yemek kaşığı keten tohumu
Tatlı Patatesli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?
Tatlı patatesleri küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dolaştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Dörde dağıldığınız Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar takribî 15-20 dakika soteleyin.
Limon suyu, tatlı patates, yaban mersini, kaju fıstığını ve keten tohumunu ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.