Tatlı Patates Ezmeli Çipura Fileto Tarifi İçin malzemeler
1 tatlı patates
Tuz
Kırmızı toz biber
40 g mısır gevreği
1 rendelenmiş portakal kabuğu
20 g çekilmiş ceviz içi
2 çipura fileto
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tatlı Patates Ezmeli Çipura Fileto Nasıl Yapılır?
Tatlı patatesin kabuğuğunu atayıp kaynar suda haşlayın ve ocaktan alın. Bir çatal dayanağıyla ezip tuz ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
Mısır gevreği, rendelenmiş portakal kabuğu ve çekilmiş ceviz içini geniş bir kaba alın. Karıştırıp minik bir fırın kabına dökün. Üzerine fileto balıkları yerleştirip zeytinyağı gezdirin.
Evvelden ısıtılmış 210 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Tatlı patatesi servis tabağına yayıp üzerine filetoyu yerleştirin ve servis yapın.