Malzemeler
Şerbeti için
Kızartmak için
Yumurta, süt ve zeytinyağını geniş bir kasede çırpın. Tuz, karbonat ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar bir spatula takviyesiyle karıştırın. Harcı dinlenmesi için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatıp altını kısın. Limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak ince rulolar yapın. Ruloları içe dolayarak spiral biçim verin ve dargın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları üst üste dizerek bir servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin. Kocaman kırılmış ceviz ile süsleyerek ılık servis yapın.