Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Tatlı Kulesi

Tatlı Kulesi

Tatlı Kulesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1.5 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3.5~4 su kadehi un

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 2 su kadehi Ayçiçek yağı
  • Pudra şekeri
  • Kocaman kırılmış ceviz

Tatlı Kulesi Nasıl Yapılır?

Yumurta, süt ve zeytinyağını geniş bir kasede çırpın. Tuz, karbonat ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar bir spatula takviyesiyle karıştırın. Harcı dinlenmesi için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatıp altını kısın. Limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak ince rulolar yapın. Ruloları içe dolayarak spiral biçim verin ve dargın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları üst üste dizerek bir servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin. Kocaman kırılmış ceviz ile süsleyerek ılık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın