@bera.tatlidunyasi 1.1 milyon takipçi Emine Demirci
Krep malzemelerini derince bir kabın içerisine alıp topaklanmadan iyice çırpın Akışkan krema kıvamında olacak. Pürüzsüz, yanmaz, yapışmaz tavayı fırça dayanağıyla 2 damla yağla yağlayın ve iyice ısıtın. İncecik bir katman olacak biçimde harç bitene kadar krepleri alt-üst pişirin ve soğumaya vazgeçin Tavanızın büyüklüğüne göre sayı değişebilir, ben 15 tane çıkardım.
Şerbet malzemesini ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Başka bir tavada tereyağını eritip şerbetin üzerine dökün, yağlı bir şerbet elde edin.
Soğuyan kreplerin ebadı kadar ufak bir tepsi alın, bir tane krep koyun ve üzerine sıcak şerbetten bir kepçe döküp bolca ceviz veya fındık serpin. Bir krep, bir şerbet, bir çekilmiş ceviz biçiminde krepler bitene kadar bu operasyonu yineleyin ve birkaç saat dinlendirin. Pasta gibi dilimleyerek servis edin.
Bir dilim alırken tepside bolca şerbet olacaktır; şerbet sürüklemedi diye panik yapmayın.