Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Taş Ekmeği Elazığ Usulü

Taş Ekmeği Elazığ Usulü

Taş Ekmeği Elazığ Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su kadehi kadar un
  • 2,5 su kadehi su
  • 1 su kadehi şeker
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Çekilmiş ceviz

Taş Ekmeği Elazığ Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için minik bir tencereye suyu, şekeri ve limon suyunu ilave edip ocakta kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk kadar kaynatalım.
  2. Altını kapatıp soğumaya vazgeçelim.
  3. Ardından krep için yumurta, süt, yoğurt, su ve unu bir kaba alalım ve hoşça çırpalım.
  4. Krep hamurundan bir tık akışkan olacak biçimde hazırlayalım. Unu az kazançsa ekleme yapabilirsiniz ya da unu çok kazançsa su ile açabilirsiniz.
  5. Krep tavasında ince olacak biçimde 1er kepçe harcımızı döküp krep gibi pişirelim. Bu biçimde krepler bitene kadar devam ediyoruz. Başka bir kaba tereyağı alıp eritelim.
  6. Köpürüp hafif rengi dönünce altını kapatıp şerbetimize ilave edelim.
  7. Borcama bir taş ekmeği 2-3 kaşık şerbet dökelim ve cevizini dökelim. Her katta aynı harekâtı yapıyoruz bu biçimde üst üste dizerek yapıyoruz harekâtı.
  8. Daha sonra kare kare kesiyoruz ve taş ekmeğimiz hazırdır sınayacak olanlara kolay gelsin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın