Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tart Kek

Tart Kek

Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su kadehi süt
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • Yarım su kadehi süt
  • Yarım su kadehi ceviz
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1.5 su kadehi un
  • 3 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 koli toz kremşanti
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su kadehi portakal suyu
  • Beyaz çikolota
  • Toz antep fıstığı
  • Pasta ziynetleri

Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremayı yapalım tencereye tüm malzemeler koyulur devamlı karıştırılır.
  2. Pişen krema soğumaya vazgeçilir soğuduktan sonra toz kremşanti ilave edilir. 2 yemek kaşığı kremada ilave ettim.
  3. Keki için ise malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  4. Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır akışkan yağ, portakal kabuğu rendesi, süt ve ceviz ilave edilir tekerrür çırpılır.
  5. Un, vanilya, kabartma tozu da ilave edilip çırpılır.
  6. Tart kalıbı yağlanır kek hamuru kaba dökülür 170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.
  7. Pişen kek yarım portakal suyu ile nemlendirilir krema sıkma torbasına koyulup kekin üstüne bunalır kekin kenarlarına beyaz çikolota dolaştırılır toz fıstık ile süslenir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın