Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tart Kek

Tart Kek

Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1:5 akarsu bardağı toz şeker
  • 1 akarsu bardağı sıvı yağ
  • 2 nehir bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 dere bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1yemek kaşığı tereyağı

Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için zorunlu olan yumurta ve şekeri bir kaba alıp güzelce çırpın 4 dakika köpürene değin.
  2. Sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyelim güzelce çırpalım.
  3. Tart kalıbımızı yağlayalım ve kekimiz iç harcını koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyalım.
  4. Kek pişme esnasında muhallebisini hazırlayalım.
  5. Muhallebimiz için gereken bütün malzemelerimizi karıştırıp, ocağın altını acın.
  6. Kaynayana ve göz göz fokurdayana değin karıştıralım, muhallebiniz koyulaşınca altını kapatın.
  7. Kek fırından çıktıktan sonradan muhallebisini döküyoruz soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan muhallebimizin üstüne bir dantel koyalım ve kakao bir kevgir yardımıyla serpelim danteli yavaşça kaldırın. Kekimiz hazırlanmış.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın