Öncelikle muhallebisini pişirelim.Muhallebi için.Bir tencereye bir adet yumurta sarısını, bir çay bardağı toz şekeri, tepeleme iki yemek kaşığı unu ve 2, 5 su bardağı sütü alalım.
Malzemelerimiz pürüzsüz kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım.
Ardından tencereye ocağa alalım ve orta ateşte muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim ve soğumaya alalım bu esnada kekin yapımına geçebiliriz.
Kekin hazırlanışı;Keki için toz şeker ve yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpıyoruz.
Üzerine süt, sıvı yağ ekleyip kabartma tozu, vanilin, kakao ve un da ilave ediyoruz.
Mikser ile çırpıp tereyağlanıp unlanan tart kalıbımıza kek harcımıı döküyoruz.
180 derecelik ısıtılmış fırına pişiriyoruz. Kısa sürede pişecektir çünkü ince bir kek dikkat edin. 15 dk da pişti.
Pişen kekimizi soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp 1 bardak ılık süt ve granül kahveyle hazırladığımız sosla heryerini ıslatıyotuz.
Daha sonra soğuyan kremaya labne ilave edip güzelce çırpıyoruz ve kekimizin üzerine isterseniz krema torbasıyla sıkarak isterseniz düz sıvayarak süsleyip dolapta dinlendiriyoruz.
Servis etmeden önce kakao serpip sunum yapmayı unutmuyoruz🥰 afiyetler olsun. 💕