Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek

Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek

Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk nehir bardağı şeker
  • 1 çay bardağı akışkan yağ
  • 3 nehir bardağı un
  • 1 dere bardağı süt
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 akarsu bardağı damla çikolata
  • 4 yemek kaşığı krema

Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene değin çırpıyoruz, akışkan yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kakao, kabartma tozu ve yavaşça unu ilave ederek çırpıyoruz.
  3. Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
  4. Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
  5. Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Takriben 25dk pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi pişiriyoruz, muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Margarin ve vanilyayı ilave edip, bir vakit çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa yayalım.
  9. Kremayı minik bir tavaya alıp ısıtalım ve üzerine damla çikolatayı ekleyip karıştıralım ve dilediğimiz şekilde süsleyelim.
  10. minimum 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın