Tart Kalıbında Muhallebili Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
2 kaşık kakao
Kabartma tozu
Vanilya
2,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Vanilya
Kek harcından bir çay bardağı
1 çay bardağı süt
Süslemek İçin
Çilek
Kivi vb
Tart Kalıbında Muhallebili Islak Kek Tarifi Yapılışı
Kek için yumurta ve şeker çırpılır beyazlaşınca diğer malzemeler koyulur ve yağlanmış tart kalıbına dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra çıkarılır ve soğuyunca ters çevrilip kalıptan çıkarılır.
Çıkan keki ıslatmak için ayırdığımız bir bardak kek harcına, bir çay bardağıda soğuk süt ekleyip ocakta bir taşım kaynatılır ve kek çıkıp ilk sıcaklığını verince kürdanla delikler açılıp harç üzerine dökülür.
Kek pişmeden önce muhallebiyi yapmakta fayda var, soğuması için. Muhallebide tüm malzemeler koyulur ve bir taşım kaynayınca kapatılıp iyice çırpılır, mikserle çırparsanız akışkanlığı daha güzel olur.
Muhallebi pişip kek ıslandıktan sonra kalıbın ortasına dökülüp yayılır üzeri dileğe göre süslenip buzdolabında bekletilir. Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.