Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tart Kalıbında Kek (Muhallebili, Portakal Jöleli Enfes Bir Lezzet)

Tart Kalıbında Kek (Muhallebili, Portakal Jöleli Enfes Bir Lezzet)

Tarifin Hikayesi

Tart Kalıbında Kek (Muhallebili, Portakal Jöleli Enfes Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • Alabildiği kadar un ( akışkan kıvam alana kadar )
  • 1 su bardağı süt kullandım isterseniz portakal suyuylada ıslatabilirsiniz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya ( isteğe göre)
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya ( isteğe göre)

Tart Kalıbında Kek (Muhallebili, Portakal Jöleli Enfes Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce keki için;Kalıbı sana yağı ile iyice yağlayıp unda serpip dolaba kekin harcını yapana kadar koyun dursun.
  2. Daha sonra ise yumurta ile şekeri köpürene kadar iyice çırpıyoruz süt ile yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz ,portakal suyunuda ekleyip çırpıyoruz.
  3. Unu nişastayı kabartma tozunu vanilyayı da ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Portakal kabuğunuda rendeleyip harcı hazır hale getirip kek kalıbına döküp 180 derece fırına koyup kızarana kadar pişirin.
  5. O sıra muhallebisini yapın bütün malzemeleri vanilya hariç bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın muhallebi piştikten sonra vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
  6. Kek pişip soğuduğu zaman kalıbından ters çevirip çıkaralım süt ( veya portakal suyuyla) ıslatalım, hazırladığımız muhallebiliyi dökelim üstüne.
  7. Daha sonra portakal sosunu hazırlayalım.
  8. Bütün malzemeleri vanilya hariç hepsini bir tencereye veya cezveye koyup karıştıralım pişene kadar, pişen sosa vanilya ekleyelim ( nişasta tadı gelmemesi için)
  9. Daha sonra ilk sıcaklığı gidene kadar bekleyin, daha sonra muhallebinin üstüne döküp yayalım ve soğumaya bırakalım.
  10. Üstüne isterseniz pasta süsü isterseniz benim gibi hindistan cevizi dökelim ve en az 3 saat dinlenmesi için dolapta bekleyim şimdiden afiyet olsun 🙈🥰.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın