Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tart Kalıbında Kek

Tart Kalıbında Kek

Tart Kalıbında Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay kadehine yakın şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 2 çay kadehi un
  • 1 çay kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 2 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı untepeleme olmasın
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Üzerindeki desen için ben bitter çikolata erittim benmari usulü

Tart Kalıbında Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, akışkan yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
  3. Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak usulca döküyoruz.
  4. Her tarafa denk dağılması için sallayarak ve yere vurarak dağılmasını sağlıyoruz.
  5. Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Takribî 15 dk pişme süresi.
  6. Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebemizi pişiriyoruz, muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Margarin ve vanilyayı ilave edip, bir zaman çırpıyoruz, soğumaya vazgeçiyoruz.
  8. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
  9. Üzerini dekor çikolata sos ile şekillendiriyoruz. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın